Skip to main content

BOSSCHE BOLLEN

Geen één gebakje zo bekend en begeerd als de échte Bossche bol. Wekelijks verkopen de Bossche bakkers er tienduizenden van. En echt waar; nergens zo lekker als in Den Bosch. Want zeg nou zelf, wat is er nu verrukkelijker dan deze combinatie van pure chocolade en slagroom.

Als sinds 1900 wordt deze lekkernij gemaakt in de Bossche Visstraat. Bakkerij Royal is inmiddels de derde bakkerij die gevestigd is in de Visstraat en dagelijks de échte Bossche bollen maakt. We maken de Bossche bollen zeven dagen per week vers om u van de allerbeste kwaliteit te voorzien. Bij ons in de winkel kun je ‘live’ zien hoe de échte Bossche bol wordt gemaakt. Als kenners van de Bossche bol adviseren wij je natuurlijk sterk om die van Bakkerij Royal te eten.

BOSSCHE BOL KOPEN

Bakkerij Royal is een échte Bossche stadsbakker waar we je graag verwennen met onze zoete en hartige lekkernijen en baksels. Bij binnenkomst in onze winkel word je aangenaam verwelkomd door de geur van onze vers gebakken producten en hier koop je natuurlijk de enige échte vers bereide Bossche bol.

BOSSCHE BOL DHZ PAKKET

Maak je eigen Bossche bollen met ons Bossche bollen doe-het-zelf pakket. Waan jezelf een professionele bollenbakker en maak je eigen Bossche bollen. Gewoon thuis! In je eigen keuken. Alle benodigde ingrediënten vind je in het pakket. Je hoeft zelf alleen nog maar de slagroom te kopen.

BOSSCHE BOLLEN WORKSHOP

Leer het maken van de lekkerste Bossche bol of de sjekladebol, zoals de Bosschenaren zeggen, van de kenners. Daarna wil je nooit meer een moorkop of iets wat er op lijkt eten. Geloof ons maar!

BOSSCHE BOLLEN IJS

Ons IJsje, dé zomerse versie van onze overheerlijke Bossche bol. Het enige échte Bossche bollen ijsje! Bereid met romig softijs en uiteraard met de pure chocolade van Callebaut. Een échte aanrader voor de zoetekauwen onder ons en lekker verfrissend op een warme zomerdag!

BOSSCHE BOLLEN BELEVENIS

Wist je dat je nog veel meer kunt doen met een Bossche bol dan hem alleen maar opeten? Wij bieden diverse activiteiten aan voor groepen van 10 tot ongeveer 90 personen. Dit alles met natuurlijk één centraal thema: de enige échte Bossche bol.

BOSSCHE BOLLEN IN VELE VARIATIES

Naast de traditionele variant maken we de bol ook een maatje kleiner en in diverse smaken. Laat je eens verassen door een variant met chocolade waar we karamel & zeezout aan toegevoegd hebben of de pure chocolade vervangen hebben door witte chocolade.

Voor al onze varianten gebruiken we een duurzame Callebaut chocolade. Beter wordt het niet! Kom proeven bij ons in het Bakkerscafé Royal met een goede bak koffie of neem ze mee om thuis te genieten. Zelf maken is natuurlijk ook mogelijk door onze workshop te volgen of ons Doe-Het-Zelf-pakket te kopen.

Een ‘sjeklade’ bol, zo noemen de Bosschenaren de échte Bossche bol. En waar de toeristen de bol keurig met mes en vork eten, gebruikt de Bosschenaar hiervoor gewoon z’n ‘hèndjes’ (handen). Hij eet de échte Bossche bol op zijn kop vanaf de onderkant. Dit is de handigste manier om de bol zo netjes mogelijk te eten zonder bestek te gebruiken. En zo wordt ook meteen het verschil duidelijk met de bollen die in de rest van het land gemaakt worden. Als de chocolade aan de soes blijft plakken terwijl je deze vanaf de onderkant eet, dan heb je de échte Bossche bol te pakken.

Traditiegetrouw wordt de échte Bossche bol altijd gemaakt met pure chocolade. Bij Bakkerij Royal gebruiken we hiervoor Belgische Callebaut chocolade, de donkerste die we kunnen vinden. En de slagroom waarmee de bol wordt gevuld moet lekker vet zijn, aan light producten hebben wij geen boodschap. En mits gekoeld bewaard zijn de bollen drie dagen houdbaar, maar dagvers zijn ze uiteraard het allerlekkerst.

Wist je trouwens dat een échte Bossche bol minder calorieën bevat dat een appelpunt? Dat maakt de keuze voor deze Bossche lekkernij nog gemakkelijker.

Annuleringsvoorwaarden workshops Bakkerij Royal

– Indien u meer dan 7 kalenderdagen voordat de workshop plaatsvindt annuleert of deelnemers afmeldt, krijgt u het volledige (aanbetaalde) bedrag terug.
– Indien u tussen 7 en 4 kalenderdagen voordat de workshop plaatsvindt annuleert of deelnemers afmeldt, krijgt u 50% van het (aanbetaalde) bedrag terug.
– Indien u minder dan 4 kalenderdagen voordat de workshop plaatsvindt annuleert of deelnemers afmeldt, wordt het gehele (aanbetaalde) bedrag verrekend als administratiekosten.