Workshops

Maak bij ons zelf de enige echte Bossche Bol of Brabants worstenbrood! Altijd zelf een carrière als bakker geambieerd? We leren je graag de fijne kneepjes van het vak. We verzorgen workshop in het maken van Bossche bollen, Brabants worstenbrood en chocoladeletters in de maand november.

Workshop Bossche bollen

Leer het maken van de lekkerste Bossche bol of de sjekladebol, zoals de Bosschenaren zeggen, van de kenners. Daarna wilt u nooit meer een moorkop of iets wat er op lijkt eten. Geloof ons maar!

Samen met u maken we in circa 1,5 uur de échte Bossche bollen. U gaat zelf aan de slag met het smelten van de chocolade en het kloppen van de slagroom. De soezen hebben wij al voor u gemaakt i.v.m. het tijdsbestek, maar u mag ze natuurlijk wel zelf vullen én proeven! Naast de techniek leert u ook meer over de historie en het ontstaan van de échte Bossche bol. Na afloop kunt u de lekkerste Bossche bollen, die u zelf heeft gemaakt, meenemen. Op verzoek ontvangt u het recept van de échte Bossche bol per mail, zodat u thuis nog eens extra kunt oefenen.

Workshop Brabants worstenbrood

Iedere rasechte Brabander kent ze, maar ze zijn vaak nog onbemind in de rest van het land. Inmiddels heeft UNESCO het Brabantse worstenbroodje wel verklaard tot immaterieel erfgoed. En dat is geheel terecht!

Samen met u maken we in circa 1,5 uur de échte en de lekkerste Brabantse worstenbroodjes. U werkt in tweetallen en maakt per persoon twee worstenbroodjes. Het deeg hebben wij al voor u voorbereid, maar u gaat zelf aan de slag met de deegroller en het gehakt. Naast de techniek leert u ook meer over de historie en het ontstaan van de lekkerste Brabantse worstenbroodjes. Op verzoek ontvangt u het recept van de échte Brabantse worstenbroodjes per mail, zodat u thuis nog eens extra kunt oefenen.

Workshop chocoladeletters

Deze workshop is beschikbaar van 1 november t/m 5 december.

De Sint heeft het in november al druk genoeg. We helpen hem graag een handje door u zelf uw chocoladeletter te laten maken.

Samen met u maken we in circa 1,5 uur ambachtelijke en sierlijk opgespoten chocoladeletters. We leren u de techniek van het opspuiten van een letter van chocolade en ook de Sint & Piet versiersels om de letter helemaal af te maken, mogen hier uiteraard niet ontbreken. Naast de techniek leert u ook meer over de historie en het ontstaan van de chocoladeletter. Na afloop kunt u zelfgemaakte letters meenemen. Op verzoek ontvangt u het recept van de chocoladeletter per mail, zodat u thuis nog eens extra kunt oefenen.

Actie Inloop Workshops

Deelname aan de workshops is mogelijk vanaf 2 personen en is online te reserveren. Bijna dagelijks organiseren we zogenaamde ‘inloop workshops’ waarbij je aansluit bij een grotere groep. Dit kan vanaf 2 personen of meer.

Normaal betaalt u vanaf 6 personen € 28,- per persoon.
Sluit u echter aan bij een grotere groep verlenen wij een u een korting van € 7,50. U betaalt in dat geval € 20,50 per persoon.

We geven deze workshops op vaste tijden. Bij deze workshop zijn koffie en thee inbegrepen gedurende de workshop. Zit u liever als groep samen zonder andere deelnemers is dat ook mogelijk. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Prijzen Prive workshop

Vanaf 6 personen is het mogelijk een ‘privé’ workshop te boeken.
De workshops worden om 10.00, 12.00, 14.00 & 16.00 gegeven.

We hebben meerdere ruimtes waar we de workshops geven en kunnen tegelijkertijd staat voor 60 personen de workshops verzorgen. Mocht u met meer deelnemers de lesstof tot u willen nemen overleggen we graag. Onze workshops zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 5 jaar (uitsluitend onder begeleiding) tot en met 105 jaar oud. Voor vragen over workshops en reserveringen kunt u mailen naar: reserveringen@bakkerijroyal.nl